Не мога

При друга някаква жена
 не мога да отида никога,
защото няма красота
 от нея толкова да блика,

защото няма толкоз страст
 от гърди на някой да се лее.
Друг не съм дочувал глас
 любовни песни да ми пее,

или с упойващ аромат
 да ме приспива късно нощем,
а сутрин женски благодат
 да ми дарява с ласки още.

От твоя поглед да избягам
 или от твоите нежни чувства,-
да стана някакъв бродяга?!
Това не мога да допусна!

19. 03. 2012 г.
551 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии