Вечно подмладен

Върху друга точка на земята
като бадемите цъфтеше любовта
и също като в Бахова токата
на орган ни пригласяше света.

Не чувствах земното притегляне -
летяхме на крилатите коне.
Всички празни чувства пренебрегвахме,
щом се търкаляхме сред цъфнало поле.

Превръща се вълшебството в движение,
когато беше ласкава със мен.
За любовта бе най-голямо достижение
това, че ме направи вечно подмладен.

18. 03. 2012 г.
459 Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии