Мой Марс

Колер Марсу такі,як шкло!
Можа белым быць.можа сінім,
Разглядаць станем і пайшло...
Многа розныг зігзаг і ліній.
Тое,не належыць чужому сэрцу!
Не дасць нічога чужой душы
Не трэба нізкім мерацца,
А захочаш,сядай пішы!
Свет і без мяне-цікавы!
У рысах-мінусы,плюсы...
Вачыма гляджу ласкавымі,
Не губляючы сваёга густу!
Пішу таму,што пішацца!
Не кранае,што не да спадобы,
З часам прыпас павялічыцца
"Зараза" на Ўзроўні хваробы.
Хто да чытання ахвочы
Слізганне па тэксце-зачароўвае!
Паэт,як і ўсе-рабочы!
Любяць наш Марс-каляровы!
Карыстаюцца,намі-рэчы?
Час марнуем,здароўя і мары?
Што пажыткі нам чалавечыя?
Мы,важкія на Зямным шары!
Нараджэнне,паэта новага-з'ява!
І асобны у кожнага шлях!
Спадзяюся,што маем правы
Крылы выпрастаць на размах?
Карыстаюся інтэрнэтам-танны,
І сярод людзей,што "з балота",
Не чакаю нябеснай манны,
Але Дасць здароўе-на ўсё заработаю!
Не зусім жа лянівая панна.
Марс-планета розуму,таленту...
Калючкі з'ядаем кактусу
Апантоўвае сэрцы- жалем,
Галаву ліхадзеі- знясуць!
Душу крываточыць чарвяк:
"Жыве мастацва дзеля мастацва!"
Не ўплываеш чытач ніяк,
Табе плакаць,ці ухмыляцца!
Хай у вершах няма хэпі-энду,
Занятак не прыбыткавы на Марсе
З сабою,з табою- бяседую!
Няспынны рух-мой сучаснік!


 


Рецензии