Пажаданне...

Ціха, спакойна, прыбрана ў хаце.
Яблычны смак пірагоў.
Бацька на печы, стамілася маці...
Снег той ідзе, як ішоў.

У глыбіні недзе маю пад сэрцам
Мару таемную я:
Хай усім людзям на свеце жывецца
Добра ды будзе сям’я

Моцнай, здаровай і вельмі шчаслівай.
Міру ўсім вам, цеплыні.
Кожны хай будзе каханы, любімы,
Фарбамі яркімі дні

Я намалюю, каб дзетак усмешкі
Доўга на вуснах былі.
Каб сябравалі, гулялі ў снежкі,
Марылі. Роднай зямлі

Вартымі былі, старых паважалі,
Неслі жыццё і святло.
Як я жадаю паўсюль паміж намі
Каб толькі шчасце было!


Рецензии