Будь зi мною. У падолi iстин

Будь зі мною. У падолі істин
Нам потрібна, можливо, одна -
Крутосхилом Дніпра прямовисним
Призабута всіма сторона.
 
Що не кришиться печивом здобним,
Непідвладна корозіям дня,
Не здається обом місцем лобним
У загравах тривожних здаля.
 
Сторона без печалі і болю,
Де для тебе і ліжко, і стіл,
Де за хвіст можна втримати долю -
Ти на міцність її перевір!
 
І не битись всю ніч головою
В тишу ночі. Якою не є -
Залишайся, благаю, зі мною
Пам’ять світла, дитинство моє.


Рецензии