Expressionism

Jag aelskade dig femtusen gaanger om dagen
Det liknade mig hur kolibris hjaerta slaar
Man doepade dig i det heliga vattnet av Jordan
Du var min hjaeltinna i alla pjaeser paa spelaar

Jag droemde om dina oegon dubbelt saa ofta
Ty har du dem dubbelt saa maanga som hjaertan
Dess faerg anvaendade Gud foer himmlens kofta
Och dess blick laeker aeven den akutaste smaertan

Jag snuddade dina fingrar och dina taar
Genom att vaexla tasterna taget efter taget
Mitt syfte aer klimax. Och den jag uppnaar
Nu aer mitt hela jag av saangen upptaget

Jag bestaemde mig foer en enkel kortlaesning
Och tog en hjaerter dam och en kneckt - kille
Men daa kom in en by med dess kvaesning
Inga kort har jag mer, inget hopp, ingen vilja.

*Три последние буквы шведского алфавита заменены из-за невозможности их отображения сайтом на aa, ae и oe соответственно.


Рецензии