По Мысли С А И

РА МА ДА СА СЕЙ СО-ХАНГ
ОМ ХАРИХАРАЯ НАМАХ ОМ
МЫСЛИ САИ   
06.04.19
   On Ugadi (New Year’s day), people get up early, have a sacred bath and put on new clothes. They are interested only in external cleanliness and are not concerned about purifying their hearts which are tainted with evil thoughts and feelings. It is rather easy to have external cleanliness and to wear new clothes but that is not the purpose of celebrating festivals. True celebration of new year lies in giving up evil qualities and purifying one’s heart. Human heart in its pristine state is highly sacred and human birth is difficult to attain. Having attained such a precious life, people are not making any effort to live like a true human being. Today people have become a bundle of desires. All time and effort is spent in fulfilling desires. One should realise that only annihilation of desires will lead to ultimate bliss. True happiness lies in the state of desirelessness.

- Divine Discourse, Apr 13, 2002.
You will celebrate Ugadi in its true spirit only when you give up
narrow-mindedness and selfishness. – Baba
   
Суббота, 6 апреля 2019 г.

В Угади (Новый год) люди встают рано,
священную принимают ванну и новую
одежду надевают. Их только внешняя
чистота интересует, но свои сердца,
испорченные мыслями и чувствами,
злыми, их не волнуют.
Очень легко иметь внешнюю чистоту,
носить новую одежду, а это не цель
Угади; полюбите, с Верой Надежду.
Настоящий праздник Нового года
в том состоит, чтобы вредоносные
качества из своего сердца удалить.
Сердце человека в первозданном
состоянии, очень священно, тяжко
рождения человеком достичь.
Но драгоценную жизнь получив,
люди не прилагают никаких усилий,
чтобы как настоящий человек жить.
Сегодня люди в связке желаний.
Всё время и усилия тратятся на
их исполнение. Нужно понимать,
что к окончательному блаженству
приведет желаний уничтожение.
Заключается истинное счастье
в отсутствии желаний напасти.
НОМ
(Божественный дискурс, 13 апреля 2002 г.)
Сатья Саи Баба
«Вы будете праздновать Угади в его истинном духе,
только когда освободитесь от ограниченности и эгоизма».


Рецензии