Ялгыз ата...

Ялгыз ата.

Динара Мухамаева - Шакирова

Авыл... Карангы бер урамда
Ялгыз карт конен курэ.
Кечкенэ бер ойчектэ
Гомер итэ узе генэ.

Бер малае калада
Миллионер булып яши.
Кайтырга вакыты тар шул,
Ул конен - тонен эшли.

Икенче малае еракта
Сэлам хаты да килми.
Этисенен ялгыз икэнне
Ишетэсе дэ килми.

Ялгыз карт яши бирэ
Ходай биргэн гомерне.
Котеп газиз баласын
Уткэрэ ул хэр конне.

Балалары кайтмый шул
Ни очендер, нигэдер.
Ата кеше сагынудан
Куз яшьлэрен сортэдер.

Картаюны уйламыйча
Яшилэр бугай ялгыш.
Газиз атанны карамау
Узенэ язу шундый язмыш.

Ялгыз карт котэ - котэ
Омет чаткысы сунэ.
Берконне котмэгэндэ
Кузлэрен яба мэнгегэ.

Байтак вакыт уткэннэн сон
Кайтып тошэ уллары...
Ата кирэк булмаган шул,
Кирэк булган маллары.

Шул ук ата язмышы
Котэ бу балаларны.
Донья узенекен итэ
Ташламыйк ата - ананы.


Рецензии
Бик тормышчан шигырь, бик матур язасыз, мин сезнен Каменка аша утеп Нурлатка кайтып йөрим))))

Рябина Хат   08.02.2022 19:14     Заявить о нарушении