Небесен херувим

Разтваряше се в моите ръце
 и пълнеше света със своето тяло.
Сливайки се, в твоето лице
 аз виждах себе си.Ти беше огледало

на чувствата ми и на моето щастие.
Щом Земята ни почувства наш`те сенки,
а ние отрезняхме и без всякакво препятствие
 пак легнахме във своята постеля

 небето се разплака, но от радост.
Снегът от бял превръщаше се в син.
Завърнах се във своята буйна младост
 и в образ на небесен херувим.

02.12.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии