За праведну цензуру - на укр. языке

Нема цензури - об'явили всюди.
Та кажуть люди: книгу друкувать -
Чи дуже трудно, чи й "ні в жість" не будуть,
Як комунІю в ній не покартать...

Якщо негласно діє все ж ценезура,
То це негідно... І тоді виходить,
Що і собі і людям вона шкодить.
А явно-славно - це була Культура.

...Та "перли" отепер масивним брудом -
З екранів, шпальт, гучмовців... "без цензури" -
Штовхають люд в пусте-страшне "нікУди",
Й купатись у розтління блуд-баюри.

І вже дітей розбещені "дівчата"
Зрекаються, на смітники кидають...,
А "сутенери "трудяться" завзято,
"На бізнес" нОві квітоньки ламають".

Як Праведний цензури вплив кипів,
Плекали цноту (і нехай так бУде!),
Не потаскух ліпили й ходоків... -
Освічені росли, порядні люди...

А нині й школа... слабко, низько вчить
(Була Радянська незмірИмо лучча).
Лиш похвальби "реформами" кричить.
"Як "вчителів" "вчать", так вони і - учнів".

(А та "торгівля"!.. Щось купляв ти - зваж,
То не боявсь, що... "лох - неправду скажуть,
Фальшивки всУчать - до отруйних аж,
Облічать, скривдять з цінами, обважуть...").

Народ не хижих жде часів і справ -
Гуманних, в рамках щИрої цензури,
Не бізнес-ринок щоб владарював,
А План - у ріст Хазяйства і Культури.



 


Рецензии