Во что я впал уз ин улубкьуб

УЗ’ИН УЛУБКЬУБ

Биц1ир, биц1иди гъуз
Аьхю гъашиш шидива шарш!
Лампа имдар кабхьну
Муч1ушнаъ абхъна инсаният.

Бахтар агру вахтар гъудургну.
Гьар алдабгъру ликрихъ хъипнаяв улам.
Аьхюр, биц1и йихь сабансан
Гьякь инч1 гъюз гъибгъу машназ!

Фтихъ гъадабгънийва уж’вал?
Гьамус кепккиъ абхънаяв ул!
Артухъ гъубшиш, йивурва бумбар!
Камди гъафиш, кабхъурвук ц1а!

Ушвниан адап1ру гафра туврава кьиматнахъ
Кьимат адрубдиинра иливури кьимат!
Увухьна гъюруб ужуйи ап1урва гьисаб!
Хъа увуз тувуб ккадарва ап1уз ибак!

Гъюруб – гъябгъюр, гъюбгъруб – гъюр.
Тямягь хъайиб хътардира хьибди.
Фу гъубздияв к1ваин дурубзуб!
Т1уб’ин кьац1ар алахьуз дарибшри кьан!

Гъи хъч1ихарва дубшну ккунибдихъан
Увусир тмунурра вуйиб аннамиш дарап1ди.
Закур пидива ккундарзуз фук1ара
К1ваз иццруб гъап1ган саб хабарсуз!

Жвув’ин маалабхьан жарарин палат
Яв гъяч1ябгъюб балгурвуз артухъ!
Яв даруб саб фила вуш илдибтидива
Хъа хьидива гъяц1алт1ан гъяц1ал!

Яв гъяц1лишин гъябкъдари
Сарун ктатидарвукан мелзар!
Уву ап1ру аьйибар увуз гъяркъган,
Яв дустар хьидивуз душмнар!


ВО ЧТО Я ВПАЛ
(Подстрочник)

Дитя, оставайся маленьким.
Если повзрослеешь превратишься в горечь!
Лампа теперь уж перестал освещать.
Во тьму впало человечество!

Счастье ищущие времена уже истекли.
За каждым твоим шагом следят.
Повзрослевший, ещё раз становись маленьким
Чтоб естественная улыбка пришла в почерневшее лицо!

На что приобрёл благодать?
В копейку впал твой глаз (Теперь стал ты жадным)!
Если уйдёт от тебя больше, начинаешь бомбит!
Если придёт к тебя меньше, начинаешь гореть (от злости)!

Из уст вытекающее и слово продаёшь за деньги!
Не имеющее ценности, оцениваешь!
То что приходит к тебя, умеешь считать!
А то что, что тебя одарена, не хочешь понимать!

Прибыль способна уйти, сходящее с рук способна и прийти.
Вожделение когда-то станет противно.
Что останется на твоём сердце, не посеянное!?
Пусть не станет поздно кусать свой палец (признать свои грехи или покаяние)!

Сегодня схватишься за тем, что должно уйти
Не желая вникнуть, что другой такой же как и ты.
Завтра уже скажешь: ничего мне не надо
Когда сердцу станет больно от внезапного!

На себя не натягивай чужое одеяние
Твое ветхое станет более к лицу!
Не твое, когда-то снимешь
Потом станешь голее голым!

Увидевшие твою наготу
Теперь уже не станет тебя облизывать (сказать похвальные слова)!
Когда увидишь делаемое тобою свою срамоту
Твои друзья увидишь твоими врагами!


Рецензии