Вправа укр. упражнение

Робили з внуком домашню роботу з укр. мови...

Дуже хитрий огірочок
заховався під листочок.
Огірочок я шукаю,
під листочок заглядаю.
     ( Петро Мостовий)
з підручника "Українська мова".

Під листочком Гав сидів.
Свою "справу" там робив.
Ну, таке... Вам не цікаво...
Трішки схоже щось на ... каву...
Гав той добрий був собака.
Сів тихесенько... й... не гавкав...
Він би й лапкою загріб. ..
Та його злякав наш кіт,
Що стрибнув з нових воріт.
Зачепивсь кіт за листочок.
Відірвався огірочок.
Огірок упав на пса.
Гавкнув пес на порося.
Порося сказало: - Хрю!
Я такого не люблю!
Я люблю свинячу кашу,
Господарку тьотю Машу!
Геть від мене, дрібнота!
Хрю! - на песика й кота.
Чи ви хочете, чи ні, а
цілий рік буде - СВИНІ!
Цілий рік - свиняче свято!
Свині люблять танцювати.
Танцюватимуть сальсу,
Й я вам салом потрясу.
А можливо - ще й бачату!
Варто лише розпочати.
В танці запрошу й корову.
А тепер - корові слово.
Враз лихий козу приніс:
- У корови є БЕеезвіз!
А мені він БЕеез потреееби!
БЕеез проблем дістану неееба!
Тут корова хвіст задрала.
- Що там - небо... я з Ла Скала...
Заспівати мушу "Му!"
Баранові одному.
Хай, як звати, я не знаю.
Знаю, той баран - моргає.
Все очима луп та луп,
Коли дивиться "Ютуб".
Довго дивиться і пильно.
Від "Ютуба" - божевільний!
- Муууу!
Баран очима - блись!)))
Підхопивсь й ворота зніс!
Відламав козі він рога,
Налякав кота рудого.
Кіт рудий на Гава впав! )))
Гав той хвостика піджав
І швиденько - під листочок.
Їжте, їжте, огірочок...
Об штанці будь ласка витріть.
Під листочком був він... хитрий...

А яка була то вправа
Запитати краще... Гава...
Скаче вже коза безрога
До Петра, до Мостового...
Не вдавіться огірочком.
Там щось ще є -
під листочком...

ВК ХерСон 2018


Рецензии