Мъгла във Варна

Във Варна трайно е заседнала мъгла.
Морето е изгладено.Дори варосано.
Все едно курорт през лятото не е била.
В дежурство спят на кораби матросите.

Уморени от бездействие. И не сънуват.
Пущинак закрива цялата лонгоза.
Не знаят как във пристана ще съществуват.
Не казва никой никаква прогноза...

Плувам дълго в млечно-бялата мъгла.
Безплътна,но пък тежка като ризница.
И чакам да ме блъсне някой джип рогат.
Зачервените очи дори капризничат...

Там някъде край старото шосе
черен кон се мержелее сред тревата.
Не виждам през мъглата що пасе
но знам,че черните не стават хвърковати...

Публикувано на 04.11.2011 @ 08:40:49
Варна, Болгария
Петр Пенчев


Рецензии