Видение

Прозрачна, порцелан звънящ,
фреска от витраж отвънка осветен,
по грациозна от богиня
се приближава тя към мен.

От пещ металоплавна ли излязох,
че така се изпотих?
Избяга ехото в нощта
и жадната земя напролет
като вода снега горещ изпи...

След малко удивено вежди ще повдигна
щом узная,
че капка моя кръв
вместо рубин на пръсченцето и сияе...

26.10.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии