По Мысли С А И

РА МА ДА СА СЕЙ СО-ХАНГ
ОМ ХАРИХАРАЯ НАМАХ ОМ
МЫСЛИ САИ   
31.03.19
Sathya Sai Baba
Do not demean your talents; when you dive deep into yourselves, you can discover the source of all strength. Millions of ants creeping over a rock can carve a deep groove along their path. The minute feet of the ant have that power. You might have seen how on the walls around the village wells, hollows are produced on granite slabs by the continuous placing of water pots! The pots are made of mud, but over the years they erase even the hardest granite and cause the hollows where they rest! The embodiment of the Self (Atma-swarupam) within you is not an insignificant embodiment (alpa-swarupam)! The Atma is not anaemic! It is a powerful dynamo, capable of generating enormous power. Your spiritual teacher (Guru) shows you the goal (guri); but you must generate the power yourself, by your own spiritual effort.

- Divine Discourse, Nov 23, 1964.
Self-confidence is born of confident action. – Baba

Воскресенье, 31 марта 2019 г.

Не понижайте свои таланты;
когда вы погрузитесь в себя,
вы будете сильны, как атланты.
Миллионы муравьёв по скале,
будут ползти, могут вырезать
глубокий жёлоб на своём пути.
Имеют силу слабые муравья
ноги, не ведая о том тревоги.
Возможно, вы видели вокруг
деревенских колодцев
на гранитных плитах
образуются углубления
от непрерывного кувшинов
с водой размещения!
Горшки из глины изготовляют,
но с годами они даже самый
твёрдый гранит стирают
и там создают пустоты,
где их часто оставляют,
не думая ни о чём кто-то!
Воплощение Атмана
(Атма-Сварупам)!
Внутри вас нет незначительного
воплощения (Альпа-Сварупам)!
Атма неанемична! Это мощный,
огромной силы, генератор,
способный и динамичный.
Ваш духовный учитель (Гуру)
показывает ученику цель (Гури);
но вы духовными усилиями
должны сами генерировать силу
в себе - Его параллель.
НОМ
(Божественный дискурс, 23 ноября 1964 г.)


Рецензии