Молюсь за тебе, Украiно...

 
          ***
Молюсь за тебе, Україно,
За всіх сестер моїх, братів,
За батька сивого, за сина,
Щоб ви не стали на коліна,
Ошукані  з усіх сторін...
Горить Хрещатик, дім палає,
Буремні в Україні дні,
Петро в тенета заганяє
Народ зневірений,як в сні...
Бог милосердний, люди, знаю,
Земля - надбання, дім живих,
Не лиш для жадібних отих,
Хто про свої кишені дбає,
Народ за "люди" не  вважає,
Зганяючи у стойло  всіх...
Сини народу!Час настав
Відтяти голову змій-гідрі,
Ви ж козаки, ви слави гідні,
Хто вас в полон лишень не гнав...
Ніхто дух врешті не зламав,
Ні польський лях, ні хан, ні Гітлер...
Пройшовщи шлях війни, дороги,
Здобувши ратні перемоги,
З братами в дружбі навіки,
Хай знають наші вороги...
Хай дядько Сем за океаном,
Вгамується без зайвих слів,
Хай не вважа себе за пана,
Людей планети за рабів...
Молюсь за тебе, Україно,
За всіх моїх сестер, братів,,
За батька сивого,за сина,
Щоб ви не стали на коліна,
Ошукані з усіх сторін...

         ***


Рецензии
Цілком згідна з вами.

Соломия Галицкая   06.06.2023 23:14     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.