Капризите на есента

Есента е толкова чувствителна-
лей сълзи за всеки лист червен.
Иска ми се в риза усмирителна
 вятъра побягнал да го хвана в плен.

А той,шушука нервно със листата,
за бала на гората иска да ги вземе.
Чувствителната есен пак заплака:
желае залезът да срещне само с мене...

08.10.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии