Обичам триптих

ЗА ТЕБЕ СЪЩЕСТВУВАМ

 Обичам вечер да броя звезди
 лежащ, с ръцете под главата.

И ти до мене да стоиш
 да им напомняш да почакат,-
да не изчезват във безкрайността,-
додето с тебе се целувам
 забравил всичко на света.
За тебе само съществувам!

ЗА НИЩОТО

 Обичам да те гледам как танцуваш
 боса по килима на тревата.
И бързо тичаш да ме разцелуваш,
когато се отправям в тишината
 да взема нашата разстроена китара
 и струните започна да разнищвам,
за да изпеем песента ни стара
 за нищото,за нищото,за нищото...

ВЕЧНО МОЯ

 Обичам да разглеждам как кипи водата
 и погледа ти разбушуван,-девет бала,-
кога посрещаш удар от вълната
 като страстта ти вечно закипяла.

Обичам да се вслушвам как цвърчат звездите
 докоснали вълните на прибоя.
И ласкавият поглед на очите ти,
кога повтарям, че си вечно моя.

22.08.2011 г.
София
Петр Пенчев


Рецензии