Щастие

Веднъж, когато се събудиш в Трявна
 и от балкона се чудиш къде да си пиеш кафето,
по уличката от тишината още заспала
 ще мине момичето младо, което
ще хване с поглед букет от причини
 да те погледне без да отмине,
да махне с ръчичка, и да попита
 ти ли си този, който се скита
 в града й и търси нюанси
 за вечер с нея и нейните танци.
Ти се усмихваш. Тя отговаря.
Целувките лягат по тротоара.
Ти се навеждаш във реверанс
 и тя е готова за бавния танц.
И казва:"Да тръгваме вече!
До нашето щастие - пътят е вечен!"

21.08.2011 г.
Трявна
Петр Пенчев


Рецензии