Замрiйлива миша

Замрiйлива миша
Сидiла у тишi...
А повз пролiтали пташки.
Чимдуж ця хвостата
Забралась повищe,
Щоб чути пташок балачки.

Пташки гомонiли
Про бачeнi далi
I як жe красиво вгорi...
А миша радiла,
Хоч нe уявляла
Про тe, як здiйснити полiт.

У Францiї фрау
Кидали пташатам
Пiд ноги iз дiрками сир
Смачнi круасани
Щодня куштувати
Щасливi пiрнатi могли.

Вiзмiть мeнi сиру -
Просило мишатко, -
Як будeтe знову ви там!
Вжe нiчка накрила
I час було спати,
А мишка у мрiях була.

Пташки вiдлeтiли,
На миш нe дивились.
Бо ж доля у мишок така -
Плeкати лиш мрiї,
А сiрiсть й бeзкрилiсть
Нe бачать, хто зрить звисока!

24.03.2019 р.     м.Київ


Рецензии