Облаци

Къде се раждат облаците бели?
Защо са винаги така красиви?
Едни са вакли като бабини кадели.
Покриват други със пера простори сини.

От комините извират,но текат нагоре.
Прераждат се във образите на умрели.
Бързат със душите им да заговорят
 ветрове преди нанякъде да ги отвеят.

05.08.2011 г.
Хасково
Петр Пенчев


Рецензии