Симфонiя буденних звукiв

Щоб створити музику, музикантом бути не треба,
Треба просто бути.
Людина оточена симфонією,
Її творять буденні звуки.

Телефонний дзвінок, сміх, удари ножа по дошці -
Музиканти.
Можна слухати дощ, сусідів -
Будь-які варіанти.

Можна чути шум від авто і розмови собаки,
Як ідуть перехожі кудись, як руйнуються балки,

Можна чути вітер; як вона горта календар,
Як лелеки вертають додому, як звучить вересневий буквар,

Як шепоче трава, як на гілку стрибає звір,
Як завмирає ліс, засинає сосновий бір.

Можна знову додому: слухать мурчання кота -
Це так тепло і справжньо, і байдуже нота яка,

Бо людина теж нота, теж клавіша, теж струна,
Ми усі тремтимо від буденного, від життя.
Ми щоденно робимо сотні, тисячі рухів,
Щоби бути в оточенні сотень, тисячі звуків.


Рецензии