Назначавам я за весталка

Не напразно живота си помним по дати.
Спомени от раждането - до смъртта.
На добрини душите ни похвално са богати-
най-скъпоценната от тях е Любовта.

В прегрешения и святости ние живеем
 с клетвена вяра или разлъка печална.
Любовта - какво ли бих дал аз за нея?
Всичко!-казвам нечакано-сантиментално.

Музика е нежна, родена във ухо на раковИна.
Най-светла дума в речника за щастие.
Не мога слънчев ден без нея да отмина -
тя е моето искрено, свето причастие.

Бях гладен за любовна пита от лимЕц.
Счупих бялата си обич от заблуди.
На най-красивата жена - любимец.
Обкова лунен вплел в желанията луди.

Не случайно животът ни е разделен по дати.
За жалост там щастливите ни дни са малко.
Неочаквана Любов щом Господ ми изпрати-
назначавам я на бъдещия си живот весталка.

2003 г.-26.04.2011 г.
Хитревци- Москва
Петр Пенчев


Рецензии