Леди Гага

Чувам как жена ми
 идва от двора
 и реве на глас.
Умряла е черната гарга,
която вчера намерихме ранена
 между лехите на градината.
Тя превърза с шина
 простреляното и крило,
проми заплаканото и око
 и попита как ще я кръстим:
-Гага,-и казах,- Леди Гага.
-Те са много умни,- каза тя,-
ще я научим да говори...
А днес душата на Леди Гага
 отлетяла при Господа,
без даже да се сбогува...
Почувствах как моята душа
 се сви до малък черен бисер,
малък,
колкото окото на Леди Гага.

17.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии