Болката

Цял живот се сблъсквам с трудности.
С трудностите просто се сродих.
Беди,- една след друга са ми гости,-
с тях закърмен съм,откакто се родих.

Знам, това е персонално чувство.
Не всеки близък му е и причастен.
Не всеки може да почувства
 Страданието, дето прави го нещастен.

Няма мярка за измерване на болката.
Пироните Христови кой е питал
 инжекции били ли са или наколки?
Кой смъртен после него е опитвал?

А аз живея с тези болки. В семейството
 или когато съм на работа.
На болките не мога да противодействам
 защото Кръста с радост нося си на рамото.

10.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии