Щастливи съпрузи

На Ирина

 Същата музика. В същата стая.
Също минутите бързо пълзят.
Само сълзите ги няма. Не зная,-
те ли изкъпаха моята плът.

Моята плът, която пак някога
 нежно обгръщаше твоето тяло.
Твоето тяло, което през лятото
 за нашата страстна любов е узряло.

В шумоленето на дъха ти е скрит
 печалният тон на старата музика.
И само смехът в нашите души
 напомня, че още сме тези щастливи съпрузи.

09.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии