Амнезията ни уби

В огледало за обратно виждане
 гледам млада двойка се целува
 в поза просто за завиждане.
И в паметта ми спомена изплува
 как с теб се криехме дори от себе си;
заключвахме вратите,-да не би съседите
 да дойдат за оливия и сол.
А вечер на съседният ми стол,
кога четеше интересна книга
 не смеех аз дори да ти намигна
 щом поглед за отмора вдигнеше.
Ех, ти подло огледало за обратно виждане!
Амнезията ми уби! Здравей... или довиждане...

08.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии