Малки спомени

Дома превръщам в антикварна къща.
Събирам спомени. Дано ме връщат
 в старите години към началото.
Да вдигат шум на старо кречетало
 когато гледам люлката с глава на коня
 или рамката от древната икона,
която си донесох от Земята обетована.
Колко са големи тези малки спомени!

08.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии