Космоса за да докоснем

Месецът е закачалка за палтата нощни,
а звездите-цветната гирлянда над хармана.
Пак доказваш твоето надмощие
 в опита снагата ти да хвана.

Килима нов на окосената трева
 докосват нашите крака събути.
И пак доказваш своите права
 да ме целунеш във последната минута.

На мълчанието ни предателският звук
 увисва както не дочакани въпроси.
На Нютонова гравитация напук
 летяхме Космоса за да докоснем.

07.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии