Jak szybko pl

Jak szybko starzeja nasze twarze.
Jak czas nieuchwytnie plynie.
Wczoraj  byles mlodym malarzem.
A dzis, pol zycia minelo  jak chwila.

Jak szybko mijaja nasze lata.
Lecz dusza ciagle jest tak mloda.
Znajome glosy przeszlosc powraca.
Lecz czas ucieka nieodwracalnie, jak woda.

Jak szybko ucieka nasze zycie.
Jak kwiatek, co tak pieknie kwitnie.
I tylko wspomnienia zostaja Tobie.
I niebo – czasami ponure, czasami blekitne.

TAT 10.04.2018


Рецензии