Дюните

Виждали ли сте ги, лете, дюните?
Дюните, рисувани със цветните пастели.
Там вятърът отсява слюдите
 от пясъка и готви ми го за постеля.

Там вятърът изхвърля пенестите гребени
 на морските вълни върху тревите остри.
Там вятърът пригонва бели лебеди
 и гони облаци, приличащи на монстри.

07.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии