Художник

Акуратно изтрамбувало,
с човката си малка
днес врабченцето рисува
лято,- като с химикалка.

За палитра - паднал лист.
Три перца - три малки четки.
Младият натуралист
прави и картини цветни.

После литна то изплашено
до рекичката ми чиста
и започна подопашница
от боите да почиства.

05.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии