Чувстваш ли вятъра

Ех, татко, татко. Чувстваш ли вятъра,
който духа натам - дето не трябва.
С мокри клони рисува черно-бялата графика
 по цветни баири на твоята Трявна.

Ех, татко, татко. Ти ли ги прати
 ветровете, що галят гърба на Балкана.
И от свежите билки аромата приятен
 щедро разливат по гроба на мама.

Ех, мамо, мамо. Чувстваш ли вятъра,
дето понякога даже земята ни рови.
Теб те зарови, а ние - тарикатите
 още носим твоите топли пуловери.

05.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии