Земята

Земята диша и изригва аромати.
Ветровете ги завихрят като миксер
 и ги превръщат във парфюмите хвъркати.
Изкъпана от дъждове
 и ошлифована от снежни бури
 чак до голо-
тя ни очарова с красотата си,
а пролетни ухания
 ни карат да сме вечно влюбени
 в нея...във Земята ни.

03.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии