Сърце

Казваш, имам каменно сърце. Камък
в гръдната ми клетка.
Поне да беше рядък
кристал,отгледан в епруветка!
И го пазят няколко реда
кости като метални решетки.
Без рентген не може да се огледа.
Здрава е Божата клетка!
Ако иска някой да го извади
трябва между ребрата да бръкне.
По-скъпо е от драгоценен камък!
От сейфа ми - как ще го измъкнеш?!

04.07.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии