Под музиката на Рахманинов

Концерта за цигулка на Рахманинов.
Душата ми лети при всяка нота.
Под тази музика се любихме по-рано.
А ти сега твърдиш - под Нино Рота.

Цигулката на части пак ме реже.
Кажи ми нещо. Или също слушаш.
Къде се скриха прежните копнежи?
Забрави ли как ласкаво се гушкахме.
И как заспивахме под тези звуци нежни.

Не.Сърце и музика,-не можем ги излъга.
Обичам те.Отново страстно те целувам.
Сърцето ми горещ е, парещ въглен.
Под музиката на Рахманинов все още те бленувам.

24.06.2011 г.
Б. Алекс.
Петр Пенчев


Рецензии