Покаяння!

Співи  й молитви  несуться…, до Бога:
«Боже,  помилуй…, спаси…, збережи…»!
Як  і  митар  тоді…, у біблейські роки,
Який  без лукавства…, в своїй простоті,
На коліна припав…, в каятті…!
До підніжжя…  -  Святого Престолу:
«Змилуйся, Спасе…, очисти…,  прости»!!!...
Передзвони церков…, все лунають невтомно:
«Господи! Слава,  на віки, Тобі…»!!!
З покаянням…,  прощенна неділя…,
На  Святій Православній  Русі…!

Отче Святий!
Заблукав…,  на  безкраїх  просторах,
У тій  всій…, безкінечній,   -  ході…, 
Чи  «вперед»…, чи  «назад»…  -  невідомо!
Де ж ті  -  зоряні…, чисті шляхи?
Як спокуса…, якісь перехрестя…,
Переходи кудись…, не туди!
Лабіринти по колу…,
Праворуч…, ліворуч   –   дороги,
Тупики…,  або мури високі,
До «Голгофи»…  -  тернисті  путі… 

Боже! Весь грішний такий, що й не знаю…,
Бо гірше    -    нема «митаря»!
Увесь час…,  у Сина…  Твого,
Покаяння  та  сльози «прощення»  -  прохаю! 
Як розбійник…,  там де…  хаотичне життя…,
За гріховне ярмо  –  з беззаконня… та гніву,
Зневіри…, обману й брехні,
Обіцянок порожніх  і  ліні,
У  всій…,  «в нікуди»,  -  «біготні»!
За  животіння пусте,  без любові..., 
То все…  зрада,  хитання…  -   до болю:
Владико  Благий!!!  Не покинь…! Не згуби…!  Поможи…!

Жадібність  та  заздрість, 
Бездонна утроба… -
До горя чужого «глухі»!
Де  презирство панує…  і  похіть,
Там  Бога  -  немає,  ніколи…,  в душі…!
А серце, як крига,  -  тверде…  та  холодне…,
Лишився ще крок…, до останній «межі»…!
А далі  -  ненависть, байдужість, плюс  -  злоба,
Коли вже немає назад…  -  повороту!
Ісусе Безсмертний!  По Слову…,
Від  тій  люті…  -  мене захисти…

Богородиця – Діва!
Життя…, в суєті…,  проминає…,
Хай в нім будуть…   -   правдиві стежки!!!
Смиренно…, в молитві,
До тебе…, Маріє  Пречиста,   -  благаю…!
Заступниця  -  Мати,   спаси…
Цариця  Небесна!
Уклінно вклоняюсь…,
Від зла…  й  ворогів…    -    упаси…!
Бо сльозами…  гріхи  всі, свої…,  омиваю,
Господи  -  Боже!  Прости…

Співи  й молитви  несуться…, до Бога:
«Боже,  помилуй…, спаси…, збережи…»!
Як  і  митар  тоді…, у біблейські роки,
Який  без лукавства…, в своїй простоті,
На коліна припав…, в каятті…!
До підніжжя…  -  Святого Престолу:
«Змилуйся, Спасе…, очисти…,  прости»!!!
Передзвони церков…, все лунають невтомно:
«Господи! Слава,  на віки, Тобі…»!!!
З покаянням…,  прощенна неділя…,
На  Святій Православній  Русі…!

10 березня, 2019 рік


Рецензии