When Omer... by J. R. Kipling на кабардинском

Гомер и лира лъэщым здеуэм
Захихт цIыхубэм жэIэ уэрэду хъуэр
Сэбэп хуэхъуну игугъэ псори
Ахэм кIыхихырт – схуэдэу сэ!

Бэзэртет хъыджэбзыхэм, бдзэжьеящэхэм,
Iэхъуэхэм, хым тетыну хуэIэзэ цIыхухэм
КъэгъэщIэрэщIэжэ уэрэдыжхэр къэцIыхуж пэтрэ,
ЯIыгът эр щэху – пхуэдэу уэ!

ЯэщIэрт ахэм – Гомер дыгъуaщ; заращIэр езыми ищIэрт абы.
Ахэм абы щхакIэ зыри жэмыIэу икIи Iэуэлъауэ къамыIэтыу
Гъуэгум щызэблэкIкIэ нащхьэ Гомер яхуащIти,
Езыми нащхьэ яхуищIыжт – дэщху уэрэ сэрэ дэ!


Рецензии