Мишэрлэр

Мишэрлэр

Динара Мухамаева - Шакирова

Без - татарларны аерып,
Эйтэлэр "мишэр"- диеп.
Мишэрлэргэ нэрсэ булган ,
Карарга кирэк соеп.

Мишэрлэр без узебез
Сот остенен каймагы .
Иртэн -иртук остэлендэ
Пешеп чыккан коймагы.

Мишэрлэр унган халык
Куплэр белеп бетерми .
Тауны ташка актара,
Кешегэ ялынып яшэми.

Ачык йозле мишэрлэр
Хэрвакыт кунел ачалар.
Жыр- биюгэ оста барсы,
Кунелле яши алар.

Мишэр белэн бэйлэнсэн
Хич укенмэссен бер дэ.
Ялкаулыкны онэп бетерми,
Булдыксызлар юк бездэ.

Шулай яши мишэрлэр
Сузлэрендэ тора алар .
Кайда гына яшэсэлэр дэ
"Мишэр"-дип кукрэк кагалар.


Рецензии