Хотiв би я тебе спитати...

-Хотiв би я тебе спитати,
Але не буду, не буду*,
Чому таку зростила мати,
На моє щастя чи біду...

-Тебе б хотіла обійняти,
Але не буду не, буду*,
Повинна вузи шанувати,
Зустрівши погляд,  обійду...

-Чому кохання невгамовне,
То так пече, а то болить...
-І є бажання молитовне,
Хоча б на мить все зупинить.
-Щоб раз поглянути у очі,
Відчути їхню глибочінь...
-Віддати серце. що клекоче,
Відчути крила, височінь...

-Не знаю маю, чи не маю,
Але не буду, не буду*,
Хай соловей співає в гаї,
Такої вже я не найду...

-Думки, уява мої грішні,
Але не буду, не буду,
Бо долі дав нам всім Всевишній,
До ніг у храмі припаду...

Бо це кохання невгамовне
Обом пече і ще болить,
А те бажання молитовне,
Обом потрібно  зупинить,
Бо повні сліз кохані очі,
Згасає їхня глибочінь,
Сумління кожному шепоче,
Позаду вже пора цвітінь...

*  - наголос(ударение)

  П.В.М.      17.03.2019г.


Рецензии