Skad to sie bierze???

Mysl z czasem staje sie czynem.
Uczucia , jak skrzydla aniola…
Sens ukryty pod mglistym dymem.
Milosc Cie czeka gdzie; pod jemiola.

Strach powstrzymuje od dzialan.
Cicho przez szept odnajdujesz sam siebie.
Cos tam osiagasz przez wiele staran.
Czy to ma sens??? Cos krzyczy do Ciebie.

Stapasz nie rowno po twardej ziemi.
Wszedzie przeszkody i barykady.
Masz w sobie tyle ciezkich kamieni.
Ze sie uginasz , az do przesady.

Patrzysz na niebo, jest tak lagodne.
Biegniesz. Nabierasz rozpedu i padasz…
Cos wewnatrz tlumi, jest niewygodne.
Skad to sie bierze??? Do siebie gadasz.

Patrzysz na drzewa. Liscia lekko leca,
A Ty sie trzymasz  za miraze.
Lecz czas nie czeka, jest jak swieca,
Co odzwierciedla  los na twarzy.

Ty wiele rzeczy nie rozumiesz.
Po prostu od niewiedzy i od lekow,
Bo jasnosc wszedzie, kiedy sens pojmujesz.
I wtedy masz do swiata tyle wdzieku!

TAT 16.12.2018 ( 19.12)


Рецензии