Вiтер

Зелений шум рознісся по діброві.                Танцює дощ по молодій траві.               
Чарує ліс від сонця п'яний.
Бджола бринить над квіткою духмяною.
А в мене терпко на душі.
Біжать думки загорнуті в вірші.         
Весна!
Як пані, ніжна і рум'яна,
У парі з вітром розсипає роси.
Берізкам розплітає ніжні коси.                А вітер, той пустун,зрива з них листя
і бавиться із ними  й шаленіє.
І безсоромні, обіймають його віттям.
Та він злітає, і у верховітті
дарує шал свій вербам, квітам
і хмарам що на нього зачекались.
Він вітер - вільний - не впіймаєш!
Де хоче,там літає - він без  меж!   


Рецензии