***

Ике йоз

Берсе ачык елмая, куреп сине шатлана.
Ишек арттан ябылгач, сугеп сине куана.
Берсе эйтэ - монда синен килуен тантана!
Икенчесе - тагын инде эллэ кая талпына?

Берсе кузгэ эйтэ - сине генэ мин яратам,
Э чит йозгэ карап - мэнге сине онытмам...
Шундый уен бара торле илдэ гомергэ,
Ике йоз очрый бу доньяда хэркемгэ.

Бер кон дустым шалтыратты Казаннан.
- Туйганчы еладым, ди, жан сызлаудан.
Ике йозле кеше чыккан дустым юлына.
Акча эшлим дип, шатланган карарына!

Нигэ микэн кайберсе явызлырак жанвардан?
Эйтэ иде бит эбилэр - курык кеше елатудан!
Хэзер алдарсын ди, арттан сойлэрсен.
Тик куклэрдэ ничек жавап бирерсен?

09.03.2019


Рецензии