Разговор

Избродирана с червен конец
 е при залеза тайгата.
В клони вятърът на тих гласец
 пее химн на красотата.

Тихо стъпвам в летаргичен сняг,
приближавам бавно бора:
-Здрасти! -казвам,-Здрасти,брат,
хайде да си поговорим!

Чакал този миг със векове
 мигом ми отврърна борът:
- Браво, българино, че дойде!-
и започна разговорът...

Избродирана с червен конец
 бе при залеза тайгата.
Как можахме да не разберем,
в златно-жълто,че огря зората?!...

15 януари,Коми
Публикувано на 26.04.2011 @ 17:41:47
Петр Пенчев


Рецензии