Шануй сваю мову

Чытанне-цэлая навука,
якую трэба палюбіць,
бо тут і радасць ёсць,і мука,
і цэлы мір тут зіхаціць!
Бо з роднай моваю даецца
магутнасць цэлага народа,
крыніцай светлаю ільецца
ўсё,што нам дала прырода!
І слова кожнае чытання
нясе і ТВОРЦЫ запаветы,
і продкаў нашых пажадання,
красу і моц усёй планеты!
Шануйце вы і беражыце
ту мову,што дала вам маці,
красу яе вы ацаніце,
не дайце мове вы прапаці!
На мове тэксты мілагучны
і слоў паўнюткі берага,
з сваёй мы мовай неразлучны,
яна нам люба,дарага!!!
   
   15 сакавіка 2019 года


Рецензии