Ще приготвим вечеря за двама

На Ирина
 по мотив на Игор Северянин

 Такава радост - днес да сме си само двама.
Без да чакаш нечие ненужно посещение,
за да обсъждаш тъпо политиката голяма.
Такава радост - само в твоето обкръжение.

И "днес" при нас е, както беше "вчера".
Не ни е нужна също "утрешна"промяна.
Пак ще приготвим за двамината вечеря.
При свещен пламък ти си винаги засмяна.

Такава радост - днес да сме си само двама!



Публикувано от aurora на 15.04. 2011 г
Москва
Петр Пенчев


Рецензии