Нежни като пролетна коприва

На Галина

Дървото с падащи цветчета се разплака.
В очите ми разцъфна нетърпение.
Април запрегна си каруцата и чака
да падна пред зората на колене.

Тишината с цветовете ме убива
и затова не мога да създавам песни
нежни като пролетна коприва
и също за живота весел интересни.

Публикувано на 14.04.2011 @ 08:53:29
Петр Пенчев


Рецензии