Богозневага

Всяка церква над собою патріарха має
І «Ваша святосте», або «Блаженство»,
Коли звертаються до нього, на «Ви» називає.
В церкві є також і всяке священство,
Що провадить служби і слабих благословляє,
То ці «Отці», наче Боже воїнство,
Але й «Отця» також на «Ви» всяк величає.
Зброєносець,  лицаря достоїнство,
Диякон у «Отця» теж на «Ви», бо шану має.
На свято в службі Божій все священство
У Бога блага просить та Його прославляє,
Але здається наче хуліганство,
Коли вся братія Бога на «Ти» називає.
«Отець» і «Благий» є Боже старшинство,
Те, чому Христос навчав все християнство знає,
Тож схаменіться та скінчіть облудство,
Бо ні «Отця», ні «Благого» на землі немає.
Попи! Не претендуйте на батьківство,
Бо в світі «Блаженніших» ніж Бог ніхто не знає,
Тож щось міняйте,  киньте безрозсудство,
Бо хто Бога поважає, того й світ приймає.

11.03.2019р.


Рецензии