Авылым гузэллеге

Авылым гузэллеге.

Динара Мухамаева - Шакирова

Минем авылым бик матур,
Урманнары бигрэк тоз анын.
Гомерлеккэ кунелемэ сенгэн
Бишек жыры сабый чагымнын.

Тау башыннан тубэн карап торам,
Агач саен сайрар кош кунган.
Жиллэр искэн чакта ни очендер
Дулкынланып тора бу урман.

Ник шул кадэр матур икэн
Ак каенын, нарат урманын?!
Бала чагым сукмагыннан
Сокланып йореп узамын...

Кырларында синен иген усэ
Алтын башакларга торенеп.
Болыннарда чэчэклэрен усэ-
Кояш нурларына кумелеп.

Дулкынланып тора болыннарын
Назлап матур голлэрен.
Табигатьнен гузэллегенэ
Шатлана кунеллэрем.

Авылымнын инешеннэн
Таралып килэ томан.
Челтерэп аккан чишмэлэр
Матур кой суза сыман.


Рецензии