Думички в пясък

ДУМИЧКИ В ПЯСЪК
Автор: Р. Русев.            

Ще заблести какаото в очите ти
след  моето Обичам те!

Спомен ме връща
при теб и утро отминало
носи ми думи,
ръце и лице,
няма те, утихвам
и не мога да кажа Обичам!

Търся и питам,
още ли чакаш
онзи в мечтите си,
щом вън завали?…

И застанала до прозореца
виждаш как малък врабец
на стъклото почукващ,
дошъл
за трохичките хляб
и даваш му обич
за него останала.
Тогава сълза
се спуска по бузата
за онзи, на когото
искаш да кажеш,
думичка в пясък потънала:
Обичам те!


Рецензии